2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Pécs: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Milliárdos fejlesztések Siklóson

Arató Klári | 2022. december 29. - 18:28
Milliárdos fejlesztések Siklóson

Az év végére hatalmas örömhír érkezett Siklósra. A baranyai kisváros több mint egy milliárdos támogatást kap fejlesztésekre.

Riegl Gábor, Siklós polgármestere közösségi média posztjában jelentette be a sikeres pályázat hírét, melynek köszönhetően több turisztikai fejlesztés indulhat el 2023-ban.

Örömteli hírekről, több területet is érintő, összesen 1,3 milliárd forintnyi pályázati sikerekről számolhatok be közvetlenül az ünnepek előtt

- írta posztjában a polgármester.

A pályázati pénzből kerékpárút épülhet közel 270 millió forintból Siklós és Harkány között, amelynek köszönhetően könnyebben megközelíthető lehet a többi között az Arborétum is. Szintén kerékpárút épülhet a Máriagyűdi körforgalom és a Vokányi körforgalom között 350 millió forintból.

A siklósi fürdőben megújulhatnak a medencék és környezetük, de egy játszóteret is építenek és korszerűsítik a vendégfogadó rendszert is mintegy 360 millió forintból.

Emellett közel 150 millió forint áll rendelkezésre egészségügyi alapellátás fejlesztésére, sőt felújítják az orvosi ügyelet épületét, kialakítanak új parkolókat, és eszközbeszerzésre is lehetőség nyílik.

A polgármester hozzátette:

Idősek Klubja 150 millió forintból energetikai korszerűsítésen, területrendezésen, akadálymentesítésen és belső felújításon esik át eszközök beszerzése mellett.

Szintén korszerűsíthetik a volt TESZ-székházat, mintegy 28 millió forintból kicserélhetik az ablakokat és szigetelhetik a falakat és a padlásfödémet, illetve korszerűsíthetik a fűtést.

Fotó: Riegel Gábor Fb oldala