2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Csák János miniszter leváltotta Hoppál Péter kulturális államtitkárt - kormánybiztos lesz

Arató Klári, 2022. december 20. - 21:06
Csák János miniszter leváltotta Hoppál Péter kulturális államtitkárt - kormánybiztos lesz

A lemondásáról szóló lapértesülést ugyan nem erősítette meg a pécsi politikus, ám közösségi média oldalán sejtelmes megjegyzéséből úgy tűnik, igaz a hír. "Hazámat szolgálom!" - írta Hoppál közösségi oldalán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hoppál Péter, több ciklus óta országgyűlési képviselő, idén nyártól immár másodjára foglalhatta el a kulturális ügyekért felelős államtitkári pozíciót. A pecsaktual.hu értesülése szerint azonban hamarosan elhagyja a minisztériumot – no nem kegyvesztettként, hanem más jellegű feladatokért.

A pécsi hírportál úgy tudja, januártól kormánybiztosként folytatja pályafutását Hoppál, aki kiemelt stratégiailag is fontos programokért lehet felelős a jövőben.

Hoppál Péter egyelőre nem válaszolt az újság megkeresésére, ám közösségi média oldalára a következő, sokat sejtető mondatot írta ki:

Új, fontos kormányzati feladatra készülve. Több vidéki és választókerületi munka, kevesebb budapesti hivatali kötelezettség, továbbra is a magyar kultúráért dolgozva.

Fotó: Hoppál Péter Facebook-oldala