2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -4o - -4o
Az ország 19 megyéjében

Fél siker: kinyithat 3 pécsi posta

Arató Klári, 2022. december 21. - 07:10
Fél siker: kinyithat 3 pécsi posta

Nem törődött bele a pécsi városvezetés a Magyar Posta Zrt drasztikus őszi postabezárásába, azonnal tárgyalásokat kezdeményezett a társasággal.   

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról a Frisshirek.hu is beszámolt korábban, Pécsett 10 postahivatalt zártak be egyik napról a másikra, ami miatt egész városrészek maradtak ellátás nélkül. A városvezetés azonban azóta is azon dolgozik, hogy kinyithassanak a hivatalok.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere mai közleményében sikerről számot be – aminek azonban csak félig-meddig örülhetünk: a 10 postából ugyanis csak 3 nyithat ki újra.

Hiába vállalná két postahivatal újranyitásának és üzemeltetésének teljes költségét a pécsi önkormányzat, a Magyar Posta Zrt. világossá tette: az önkormányzattal közösen újraindítandó két pécsi posta megnyitásán túl mindössze egy hivatal kinyitását tudja elfogadni. Így a Puskin téri és Illyés Gyula utcai hivatalok mellett a hirdi posta indulhat újra

- írta közösségi média oldalán a polgármester.

Ez azt jelenti, hogy a keleti városrészben rövidesen újra két hivatal fogadhatja a pécsieket

- tette hozzá.

Péterffy kifejtette: a postahivatal vezetője jelezte, ha a pécsi önkormányzat vállalja a működtetési költségek felét, akkor hajlandók két postát újranyitni Pécsett. A pécsi önkormányzat forgalmi adatokon nyugvó javaslatát elfogadták, így a szolgáltató és az önkormányzat közös finanszírozásában a Puskin téri és az Illyés Gyula utcai, vagyis a gyárvárosi és a rózsadombi hivatal nyithat újra.

A megállapodás értelmében a 18 hónapos üzemeltetés költségeinek fele a két érintett posta esetében összesen mintegy 71 millió forint, ez az a tétel, amit magára vállal az önkormányzat.

A siker azonban kissé keserédes, hiszen furcsamód a Magyar Posta Zrt akkor sem hajlandó újranyitni többi hivatalát, amennyiben ezek teljes költségét átvállalná az önkormányzat.

Az egyeztetés sikerének köszönhetően Pécs keleti városrésze sem marad postai szolgáltatás nélkül, hiszen a Puskin téri és a hirdi hivatal újranyitásával az itt élők is hozzájuthatnak a korábban megszokott postai szolgáltatásokhoz

- zárta sorait a polgármester.

Fotó: Péterffy Attila Facebook-oldala