2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Épp szentestére tennének az utcára egy betegségekkel küzdő családot

frisshirek.hu, 2022. december 19. - 07:23
Épp szentestére tennének az utcára egy betegségekkel küzdő családot

Egy nagymama, lánya és 3 éves unokája járja kálváriáját Pécsett, és úgy látszik, hogy a karácsony nem az enyhülésükre, hanem a legnagyobb megpróbáltatásukra érkezik, mert albérletük tulaja ellentmondást nem tűrő módon utcára akarja rakni őket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szenteste előtt egy nappal kerülhet utcára egy pécsi nagymama, lánya és 3 éves unokája, mivel nem tudják kifizetni albérletükben sem a bérleti díjat, sem a rezsit. Mindkét nő súlyos betegségekkel küzd - írta meg az rtl.hu.

A tulajdonos a szívtelen döntését azonban furcsán magyarázza:

szexhirdetések között felfedezte a 62 éves asszony képeit.

Az asszony azonban azzal mentegetőzik, hogy csak azért regisztrált, mert annyira szükségük volna pénzre.

Egy kétszobás pécsi albérletben él anya, lánya és unokája. A hűtő üres, miközben a 62 éves asszony daganatos betegséggel küzdő 43 éves lányát ápolja. A kezelésre ráment jóformán mindenük 2011 óta.

Családi pótlék jön 12 700 és a pici lányomnak az édesapja utal 15 ezer forint gyerektartást. Úgyhogy ebből a 27 ezer forintból gazdálkodunk, amiből ugye nem lehet. Meg édesanyám jár el ilyen alkalmi munkákra

- nyilatkozta a 43 éves beteg anya, Kovács Netta, miközben az ápoló nagyanya is sűrű vendége már az egészségügynek.

Műtétre várok január 15-én, amit muszáj megcsinálni agyi aneurizmával, mielőtt agyvérzést nem kapok

- mondta el a portálnak a 62 éves asszony, aki elmondta azt is, hogy ő utána majd a lányát műtik. Mindeközben a 3 éves kislánnyal az édesapa egyáltalán nem foglalkozik. Sok albérleten vannak már túl, mert nem tudták fizetni. Most attól tartanak, hogy nincs tovább, és éppen karácsonyra kell az utcára kerülniük.

December 23-án akar kirakni, holott még hónap végéig, ha úgy vesszük, beleférne a kaukcióba

- mondta el az aggasztó helyzetről a nagymama. Az RTL Híradó megkereste a lakás tulajdonosát, de az nem akart nyilatkozta, csak annyit mondott, hogy december 31-éig szól a szerződés, az addósság rendezésének fejében lehetett volna hosszabbítani. Hozzátette, hogy

azért döntött december 15-én mégis olyan szigorúan, hogy 8 napot hagy a kiköltözésre, mert meglátta egy szexhirdetésben a 62 éves asszony képeit.

Az asszony válaszában kifejtette, hogy csak kényszerűségből regisztrált, senkit nem is vitt fel a lakásba, és két hónap után törölte is magát. Jelenleg csak a csodában bízhatnak, és hogy valaki hosszútávon felkarolja őket.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com