2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Fókuszban az áldozatok

Arató Klári, 2022. december 19. - 13:20
Fókuszban az áldozatok

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a „Fókuszban az áldozat” elnevezésű programjával kapcsolatban szervezett évértékelőt, amelyen az áldozatsegítés szakterületen együttműködő szervezetek, segélyszervezetek is részt vettek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A 2022. december 15-én megtartott évértékelő rendezvény keretében Szijártó István rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány nevében dr. Harmati Béla rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes a program keretén belül nyújtott kiemelkedő tevékenységének elismeréseként oklevelet adományozott a résztvevőknek - írta a police.hu.

Az egyeztetés során Patai Péter, a Pécsi Áldozatsegítő Központ koordinátora előadásában méltatta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival folytatott szoros szakmai együttműködést, valamint az áldozatok érdekérvényesítését elősegítő társintézményi összefogást.

Előadása során kiemelte, hogy

a fenti folyamat eredményeként kiemelkedő áldozatelérési mutatókat tudhat magáénak a Baranya megyei áldozatsegítő szervezetrendszer.

A Pécsi Áldozatsegítő Központ a Baranya megyei lakosok számára elérhető intézmény, ahol felkészült szakemberek fogadják a bajba került embereket, legyen szó bármilyen jellegű családon belüli erőszakról.

A 2020 nyarán elindult intézményben leggyakrabban talán a bántalmazó párkapcsolatban érintettek kérnek segítséget, ahol az esetek döntő részében a nők kerülnek kilátástalan helyzetbe, hiszen az elköltözés, a gyermekek ellátása mind számos krízishelyzetet szülhet, bántalmazásról, bűncselekményről.

Az Áldozatsegítő Központban tapasztalt szakemberek segítenek, lelki és jogi tanácsokkal szolgálhatnak, sőt, ha szükséges az ideiglenes elhelyezés módjával kapcsolatban is tájékoztatást adnak.

A központ elérhető Pécsett a Széchenyi tér 9 szám alatt, telefonon hívható a +36 72-896-410, illetveelérhetők a askpecs@im.gov.hu email címen is. Az áldozatok számos további hasznos információt és tanácsot találhatnak a vansegitseg.hu weboldalon is.

 Fotó: police.hu