2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Elköltözött Pogányból a mentőhelikopter

Arató Klári, 2022. december 20. - 07:10
Elköltözött Pogányból a mentőhelikopter

December 18-án, vasárnap szállt fel utoljára a Pécs-Pogányi repülőtérről a jól ismert sárga mentőhelikopter – de nem utoljára láttuk.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Annak ellenére, hogy Pécsett található – a nemcsak Baranya megyében, hanem a környező megyékben is – a legnagyobb egészségügyi központ, a klinika, a diagnosztikai központ és a megyei kórháznak köszönhetően, mégis el kellett költöznie a mentőhelikopternek a Pécs melletti bázisáról.

Vasárnap 15 óra 49 perckor a légimentők EC135-ös helikoptere átrepült az új szekszárdi bázisra, ahol december 19-től folytatják munkájukat – írta a Pécs-Pogányi Repülőtér Facebook-oldalán.

Sokan aggódással fogadták a hírt, attól tartva, ezentúl hátrányt szenved Pécs és a környező települések lakossága. Megszoktuk a sárga helikoptert, hiszen 30 évig látta el Pécsről a szolgálatot, mostantól azonban Szekszárdról száll majd fel és repül át Baranyába, ha szükség lesz rá.

A szakértők siettek megjegyezni, hogy a mentőhelikopter ugyanúgy ellátja a baranyaiakat, a tolnai bázisról való repülőút csupán 5-8 perccel lesz hosszabb az eddigiekhez képest.

A pogányi reptér szerint a változtatásra azért volt szükség, mert így jóval nagyobb lett az ellátási terület, így több település lakossága is bekapcsolhatóvá vált a gyakran életet is menthető szolgáltatásba.

Köszönjük, hogy közel 3 évtizeden keresztül a Pécs-Pogányi Repülőtér adhatott otthont a régió légimentés központjának! A sárga helikopterekkel ritkábban, de szerencsére továbbra is találkozni fogunk, amikor betegátadásra vagy kerozin tankolásra érkeznek majd hozzánk

 - írták a búcsúzó reptéri dolgozók posztjukban.

Fotó: Pécs-Pogányi Reprét Facebook-oldala