2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -4o - -4o
Az ország 19 megyéjében

A pécsi állatkertben már Karácsony van

Arató Klári, 2022. december 19. - 16:54
A pécsi állatkertben már Karácsony van

A hétvégén a látogatókkal közösen készítették el a karácsonyfákat a pécsi állatkert lakói számára.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A hagyományoknak megfelelően az idén is az állatszeretők körében kezdődött el a karácsonyi szezon a Pécsi Állatkert és Akvárium Terráriumban. A hétvégén lehetőség nyílt bárki számára, hogy a gondozókkal együtt közösen díszítsék fel az állatoknak szánt karácsonyfákat.  

Természetesen nem szaloncukor és csillogó díszek kerültek a fákra, hanem olyan finomságot, amelyeket nagyon szeretnek az állatok – hiszen ajándék gyanánt meg is kapták a karácsonyfákat.

Az állatok ajándékait pécsi cégek adták össze, melyeket a zoo munkatársai meg is köszöntek a közösségi média oldalukon:

"Köszönjük a támogatást és a fákat a Pécsi Vásárcsarnoknak, kedves látogatóinknak, a Mátyás Kicsinyek Kórusának és a Mátyás Gyermekkórusnak a csodás énekeket, a kórus utaztatását a Buszrentnek, a Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Szeretetszolgálatának pedig azt, hogy az összegyűlt adományokat eljuttatják azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Továbbá köszönjünk minden kollégánknak és önkéntesünknek a segítséget, együttműködését és odaadást!"

Az esemény nagyszerű apropó volt az adományozásra is. A szervezők kérték a vendégeket, készítsenek ajándékcsomagokat. Az összegyűlt adományokat a Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Szeretetszolgálatának munkatársai fogadták, akik még karácsony előtt eljuttatják azokat a rászoruló családoknak.

De ez a különleges nap a legszebb meseírók nagy napja is volt, hiszen kiosztották a történetíróverseny díjait is. A rendezvényt iskolások éneklése színesítette.

Fotók: az állatkert Facebook-oldala