2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Robot műtött Pécsett - videóval

frisshirek.hu, 2022. december 16. - 16:38
Robot műtött Pécsett - videóval

Az országban elsőként végeztek mellkassebészeti beavatkozást robot segítségével a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központjában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A DaVinci Xi robottal a beteg tüdejét műtötték, aki kisebb fájdalommal és gyorsabb felépüléssel számolhat a forradalmi technikának köszönhetően – írta meg az univpecs.com.

A PTE Klinikai Központ Robotsebészeti Munkacsoportja a nemrég Pécsre érkezett dupla konzolos DaVinci Xi robot segítségével egyébként már több nőgyógyászati, sebészeti, urológiai műtét elvégzésén van túl, valamint a közeljövőben egy fül-orr-gégészeti program elindítását is tervezik a szakemberek.

Fotó és videó: univpecs.com