2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Pécsi ünnepi parkolás: ingyen és okosan

frisshirek.hu, 2022. december 16. - 16:28
Pécsi ünnepi parkolás: ingyen és okosan

Ingyenes lesz a parkolás mindkét pécsi díjzónában december 24-től január 2-ig, így a szűken vett belvárosban is. Arról, hogy itt mégse legyen tumultus, a frissen kiépített okosparkolási rendszer gondoskodik, amelynek éppen most zajlik a próbaüzeme.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az év végi ünnepi időszakban nem kell fizetni Pécsett a parkolásért. Mindkét díjzónában december 24-től lesz ingyenes a parkolás. A kedvezménnyel egészen január 2. reggel 8 óráig élhetnek a pécsiek és az ide látogatók – írta a városháza közleményében.

Jó hír az autósoknak, hogy a legforgalmasabb belvárosi utcákban kiépült a pécsi okosparkolási rendszer, amelyet információs táblákkal is ellátták – ezeknek éppen most zajlik a próbaüzeme.

A négy darab tábla a belvárosi szabad parkolóhelyek számáról ad valós idejű információt a közlekedőknek. Ezzel őket felesleges keresgéléstől, a város levegőjét pedig szükségtelen károsanyag-kibocsátástól kíméli meg.

A teljes rendszer kiépítése márciusban kezdődött meg Pécsett, a belváros nem forgalomcsillapított övezeteiben három ütemben összesen 709 darab szenzort telepítettek. Ezek révén az autósok egy telefonos applikáció segítségével láthatják, hogy pontosan mely parkolóhelyek szabadok az érintett utcákban.

A szervezők arra biztatnak minden kedves pécsit és idelátogatót, hogy telepítse telefonjára az okosparkolási rendszer applikációját (Androidos telefonra itt, IOS-era pedig itt), és teszteljük közösen a belváros új okosparkolási rendszerét.

Fotó: illusztráció, canva.com