2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Különleges év végi napok a pécsi tűzoltólaktanyában

frisshirek.hu, 2022. december 15. - 20:35
Különleges év végi napok a pécsi tűzoltólaktanyában
A Pécsi Nemzeti Színház dolgozói ellátogattak a megyeszékhely tűzoltóságára, Baranya megye legújabb – és az ország egyik legmodernebb – laktanyájába. A mostani látogatással viszonozták a tűzoltók a színház szeptemberi meghívását, amikor a Mecsekben kitört emlékezetes erdőtűz oltásában résztvevőket invitálta meg a teátrum a Primadonnák című előadás házi bemutatójára.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A pécsi tűzoltókhoz csaknem harminc vendég érkezett, mind arra voltak kíváncsiak, hogyan töltik mindennapjaikat a tűzoltók a laktanyában és milyen felszereléseket használnak egy-egy beavatkozás alkalmával – írta a Baranya Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A program során először a szertárat, szereket és az eszközöket nézhették meg a színházi dolgozók (díszlettervezők, jelmeztervezők, fodrászok, énekkari tagok stb.) és családtagjaik.

A találkozó ideje alatt riasztásból sem volt hiány, hiszen az előző napi vihar okozta károk miatt több alkalommal is el kellett indítani a szereket, így a látogatók élesben láthatták, milyen, amikor két percen belül elindulnak a lánglovagok.

A látogatás felemelő percekkel zárult – a bátrabbak a magasból mentő szer kosarából tizenöt és harminc méteres magasságból nézhettek körbe a városon.

Családi nap – sok gyerek örömére

A katasztrófavédők tájékoztatása szerint egy másik különleges napra is sort került, hiszen a pécsi lánglovagok családi napot is szerveztek, ahol a tűzoltók munkájáért rajongó gyerekek is megcsodálhatták a különleges helyszínt.

A vidám, ám bátorságot is igénylő családi programon kipróbálhatták a messziről oly titokzatosnak tűnő eszközöket, beülhettek a tűzoltóautókba, és amikor jött a hívón a riasztás, akkor élesben láthatták, hogy pillantok alatt átöltöznek, menetkész állapotban, szirénázva távoznak a lánglovagok az aktuális vészhívás irányába.

A legbátrabbak a tűzoltóautó 30 méter magasba emelkedő kosarából nézhettek körül a frissen behavazott város felett.

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy, Zábrádi Mariann (Pécsi Nemzeti Színház)