2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Támogatás a lakásfenntartáshoz

frisshirek.hu, 2022. december 14. - 20:40
Támogatás a lakásfenntartáshoz
A szerdai pécsi közgyűlésen egyhangúan megszavazták a rendkívüli lakásfenntartási támogatást azoknak a helyieknek, akik szociálisan rászorulónak számítanak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az önkormányzat figyelembe vette a megemelkedett lakhatási kiadásokat, és pénzbeli támogatást nyújt az érintetteknek. Berényi Zoltán, képviselő részletezte a döntést:

Rendkívüli lakásfenntartási támogatásra jogosult a tervezet szerint az a személy, akinek egyszemélyes háztartásában a havi jövedelem nem haladja meg 71.250 Ft-ot, továbbá az a gyermekét egyedül nevelő szülő vagy gyám, akinek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem 62.700 Ft-nál alacsonyabb

- írta közösségi média oldalán.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a rendkívüli lakásfenntartási támogatás csupán egyszeri alkalommal adható, melynek összege 50 ezer forint, és ugyanazon lakásra csak egy jogosult számára állapítható meg.

A támogatás iránti kérelmeket 2023. január 20. és 2023. március 31. között lehet benyújtani.

Fotó: Berényi Zoltán Facebook-oldala