2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Siklós spórol, de fejleszt is

frisshirek.hu, 2022. december 15. - 08:50
Siklós spórol, de fejleszt is
Nehéz év elé néz Siklós, de a városvezetés igyekszik megkímélni a lakosságot, ezért nem terveznek adóemelést.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Riegl Gábor, Siklós polgármestere ígérete szerint arra törekednek, hogy a jövő évi városi költségvetés szavatolja a betervezett fejlesztéseket, de emellett természetesen takarékosságot is szem előtt tartják. Az önkormányzat elfogadta a büdzsé előkészítését, megszületett az alapkoncepció, de a folyamat jövő februárban zárul majd csak le.

Az már most biztos, hogy a kedvezőtlen gazdasági folyamatok miatt nehéz év elé nézünk, de büszke vagyok arra, hogy a lakosság terhei nem nőnek, nem lesz adóemelés és a fejlesztésekről sem mondunk le. A 3,7 milliárdos tervezett költségvetési főösszegből 1,5 milliárd a pályázatokból megvalósuló fejlesztés

- jelentette be Riegl Gábor, polgármester posztjában.  

A képviselő-testület által egyhangúlag támogatott koncepcióban a kötelező feladatok élveznek prioritást, így a város intézményeink fenntartása, a közvilágítási és köztisztasági feladatok, de - ahogy a polgármester fogalmazott - erőn felül minden más, nem kötelező feladatban is helyt fognak állni.

Ennek jegyében döntöttünk a 2023. évi START programokról, a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszerben felosztható keretösszegről is. Mindig felemelő a Siklósi Gyémánt Díj és az Év Siklósi Sportolója Díj odaítélése, ezúttal is így történt, ismét kiváló siklósiakat ismerhetünk el. Részletek hamarosan

- írta posztjában.

Fotó: Riegl Gábor Facebook-oldala