2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Pécsett nem áll le a kultúra – programajánló a téli szünetre

frisshirek.hu, 2022. december 15. - 07:20
Pécsett nem áll le a kultúra – programajánló a téli szünetre
Országszerte több kulturális intézmény kényszerült bezárásra, ám Pécsre továbbra is megéri ellátogatni! Kiállítások, koncertek, színdarabok, turisztikai és történelmi attrakciók, természettudományos és virtuális valóság kalandok csábítják a kimozdulni vágyókat a téli szünetben is!

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A téli szünet idejére, december 21-től január 8-ig teljes nyitvatartással várják a látogatókat Pécs kihagyhatatlan látnivalói: a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításai és az UNESCO világörökségi védettséget élvező Ókeresztény Mauzóleum. A szünet után pedig a hét négy napján, csütörtöktől vasárnapig látogathatók – közölte a Frisshirek.hu szerkesztőségével a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Mit érdemes télen kipróbálni? Mutatunk néhány tippet:

  • Ha a legszebb Zsolnay kerámiákat ismernéd meg, akkor látogass el a Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjteménybe! A kiállítás a világ egyik legjelentősebb Zsolnay-tárlata, garantáltan lenyűgözi azokat is, akiket eddig hidegen hagytak a kerámiák!
  • Belesnél a kulisszák mögé? A Látványmanufaktúrában megnézheted, hogyan készülnek élőben a híres Zsolnay termékek!
  • Kerámia élményfestés: Miután megcsodáltad a Zsolnay-kerámiákat, itt az idő, hogy elkészítsd a sajátodat, amit azonnal magaddal is vihetsz!
  • Válassz egyedi, autentikus szuvenírt a Zsolnay Infopont & Shopban! Decemberben 15% kedvezmény jár minden termékre!
  • Kalandozz a csillagok között! A Zsolnay Negyedben található az ország egyetlen Planetáriuma, ahol kizárólag csillagászok által tartott, élő bemutatók láthatók!
  • Szeretnéd kipróbálni a súlytalanságot a nemzetközi űrállomáson, búvárkodni a tenger mélyén, virtuálisan elutazni a Föld bármely pontjára, vagy részt venni az első Holdra szálláson Neil Armstronggal? A Zsolnay Negyedben található VR Univerzumban mindezt átélheted a virtuális valóság segítségével!
  • Pink varázsvilág elevenedik meg a Zsolnay rózsaszínben című tárlatvezetésen, ahol az idegenvezetők bemutatják a Rózsaszín Zsolnay kiállítás több mint ezer darabos gyűjteményét.

Fotó: ZSÖK