2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -4o - -4o
Az ország 19 megyéjében

Építészeti nívódíjat kapott a PTE új campusa

frisshirek.hu, 2022. december 13. - 19:40
Építészeti nívódíjat kapott a PTE új campusa
A megtisztelő díjat az ÉVOSZ éves ünnepi közgyűlésén és gáláján vehették át a pécsi egyetem képviselői.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A hazai építőipar teljesítményének legmagasabb elismerésének számít az Építőipari Nívódíj, melyet 2022-ben immár 25. alkalommal hirdetett meg Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA).

A bírálat fő szempontjai az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése, a kivitelezés műszaki–technikai színvonala, szakszerűsége, a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége – számolt be a kritériumokról az univpecs.com.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karának új épülete valóban impozáns kívülről és belülről egyaránt, amely minden igényt kielégít, amit a modern felsőoktatás megkövetel. A Nívódíjat Középület/oktatási kategóriában kapta a Pécsi Tudományegyetem.

Az inivpecs.com megjegyzi, a díjról szóló tanúsítványt az alkotók megnevezésével ellátott bronztábla testesíti meg, amelynek ünnepélyes felavatására 2023 tavaszán kerülhet sor.

Fotó: univpecs.com