2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

A világ 21. legzöldebb egyeteme lett a PTE

frisshirek.hu, 2022. december 13. - 18:50
A világ 21. legzöldebb egyeteme lett a PTE
A Pécsi Tudományegyetem (PTE) 2022-ben hetedik alkalommal mérette meg magát a „UI GreenMetric World University Rankings” nemzetközi programban. Az egyetem a világ „zöld egyetemeinek” élmezőnyében 1050 egyetem részvételével az előkelő 21. helyen végzett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A rangsorban szereplő 11 magyar egyetem közül immár harmadszorra a legjobbnak bizonyult a PTE, kiérdemelve a legzöldebb hazai egyetem címet 2022-ben is.

"A PTE a legzöldebb hazai egyetemként sikereket tud felmutatni, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy folyamatosan nyitottnak, fogékonynak kell lenni az ökológiai lábnyomot csökkentő újdonságok iránt"– írta az egyetem közleményében.

Egyrészt töretlenül inspirálja intézményünket a verseny szelleme, gondolatisága, másrészt permanensen arra késztet, hogy valamennyi, a PTE oktatási-kutatási portfóliójába tartozó diszciplína foglalkozzon a témával

– emelte ki dr. Szili Katalin, a PTE fenntarthatóságért felelős kuratóriumi tagja.

Összességében ez az eredmény jól mutatja, hogy a modellváltáskor a fenntarthatóság területén megfogalmazott 4-5 éves célokat sikerült másfél év távlatában megközelíteni

- tette hozzá.

Fotó: univpecs.com