2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

A pécsiek másodjára sem akarnak tüzijátékot

Arató Klári, 2022. december 13. - 18:20
A pécsiek másodjára sem akarnak tüzijátékot
Múlt héten indította útjára a pécsi városvezetés azt az újabb helyi konzultációt, amely a szilveszteri tűzijáték megtartására vonatkozott. A városvezető nem is rejtette véka alá személyes véleményét, nem igazán szeretne ilyen „durrogtatós pénzköltést”.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról már a Frisshirek beszámolt, a pécsiek döntésére bízta a helyi városvezetés, hogy legyen-e tűzijáték szilveszterkor, vagy ehelyett, az erre való pénzt megtakarítva, inkább tűzifavásárlással segítse az önkormányzat a rászorulókat. 

Döntöttek a pécsiek: tűzijáték helyett tűzifa legyen!

- számolt be az online szavazás eredményéről kedden délután Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

A szavazáson több mint 11 ezer pécsi vett részt, ami azt mutatja, a kérdés megmozgatta az itt élőket.

A pécsi közösség tagjai ismét szociális érzékenységükről adtak tanúbizonyságot. A szavazatok kétharmada, csaknem 7500 voks arra érkezett, hogy tűzijáték helyett tűzifára költsön inkább a város

- írta posztjában a városvezető.

Az eredmény értelmében tehát - az augusztusi tűzijátékhoz hasonlóan – idén szilveszterkor sem lesz durrogtatás a baranyai megyeszékhelyen.

Természetesen vállalásomhoz híven végre fogom hajtani a többség akaratát, és tűzijáték helyett tűzifára fordítjuk az évvégi látványosságra szánt összeget

- ígérte meg a pécsi polgármester.

Péterffy Attila arra is ígéretet tett, hogy emelik a szociális tűzifára szánt önkormányzati keretet. Amíg tavaly 210 pécsi család kapott egyenként másfél köbméter tűzifát a város szociális keretéből, addig az idén 250 család részesülhetne ebből a támogatásból. De mivel az erre szolgáló pénzügyi keretet még tovább bővíti a városvezetés - a tavalyi 10,5 millió helyett az idén 13,5 millió forintot költ erre az önkormányzat -, így már mintegy 300 pécsi család juttathat tűzifához a leghidegebb hónapokban.

Köszönöm minden kedves pécsinek, aki részt vett a szavazáson. Meggyőződésem, hogy a végeredmény egy érzékeny, szolidáris közösség döntését tükrözi

- zárta sorait Péterffy Attila.

Fotó: Advent Pécs