2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Vasárnap újra Baba börze Pécsett

Arató Klári, 2022. december 09. - 18:45
Vasárnap újra Baba börze Pécsett
Újabb nagy dobásra készül a Pécsimami, Baranya megye legnagyobb, a gyerekes családokat támogató egyesülete: az év utolsó Baba börzéjére hívják az érdeklődőket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Télköszöntő baba- és gyerekholmi börzére kerül sor vasárnap, december 11-én Pécsett az Uránvárosi Piac épületében. A nagysikerű rendezvény 9 órakor nyitja meg a kapuit és a tervek szerint egészen 12 óráig tart majd.

A Pécsimami legsikeresebb programja már a kezdés előtt - kis túlzással – telt házas, nem lehet ugyanis elég árusítóhelyet biztosítani, akkora az érdeklődés mind az eladók, mint a vevők részéről. Gellén Nóra, az egyesület vezetője a Frisshirek.hu megkeresésére elmondta:

óriási az érdeklődés a Baba börze iránt. Nem véletlen, hiszen a gyerekek nagyon gyorsan kinövik a ruháikat, cipőiket, melyeket meglehetősen drágán tudnak csak pótolni a szüleik.

A Baba börzén azonban mindenki elhozhatja a kinőtt, de még jó állapotú ruhákat, kabátokat, cipőket, de kisebb baba bútorokat, sőt játékokat is. Így nemcsak a gyerekek ruhatárát „aktualizálhatják” a szülők a bolti ár töredékéért, hanem karácsonyi ajándékokat is könnyebben vásárolhatnak meg. 

Főleg ebben az időszakban nagy segítség ez a rendezvény a családok számára

– állapította meg Gellén Nóra.

Azt tapasztaljuk, hogy a Baba börze híre már jóval túlmutat Baranya megyén, az elmúlt időszakban 40-50 kilométerről is érkeztek hozzánk. Már kinőttünk minden nagyobb helységet Pécsett, így nem is tudunk minden eladónak helyet biztosítani. Már a börze előtti hetekben is százas nagyságrendben jegyeztük az eladókat a várólistára

– monda az egyesület elnöke.

A Pécsimami immár 10 éve valódi segítséget nyújt a pécsi, baranyai kisgyerekes családok számára. Összefogja a helyi családokat, weboldalukon és a hírlevelükben tájékoztatják az őket érintő jogszabályokról, az egészségügyi ellátási lehetőségekről. De összegyűjtik a helyi programokat, sőt kedvezményeket is el tudnak érni a nagy létszámra való tekintettel.

Egy hónappal ezelőtt a Baranya Megyei elnöktől, Őri Lászlótól vehették át új, belvárosi pécsi irodájuk kulcsát.

A Citrom utca 8. szám alatt található iroda könnyen megközelíthető Pécs belvárosában, megvásárlását egy több mint 4,5 millió forintos kormányzati támogatás tette lehetővé, melyhez a Baranya Megyei Önkormányzat is támogatást nyújtott

- mondta Őri László az átadó ünnepségen.

Fotó: Pécsimami Facebook-oldala, baranya.hu