2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Szinte az egész gimnázium sztrájkolt

Arató Klári, 2022. december 09. - 08:40
Szinte az egész gimnázium sztrájkolt
Ha lehet, még aktívabbak a pedagógusok és a diákok az oktatási reform és a tanárelbocsátások miatti felháborodás jegyében. Csütörtökön Pécsett több gimnázium is csatlakozott az országos demonstrációhoz.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az év vége felé egyre többen csatlakoznak a pedagógus demonstrációkhoz, így volt ez a tegnapi megmozduláson is. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, hétfőn a pécsi Janus Pannónius Gimnázium diákjai maguk szerveztek egy spontán ülősztrájkot, amelyen mintegy 120 diák és egy tucatnyi tanár is részt vett.

A lendület kitartott csütörtökön is, amikor – igaz kisebb létszámmal -, de számos diák csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által meghirdetett országos tanársztrájkhoz. A gimnazisták egy csoportja az iskola udvarán körbeállva a demonstráció jelképévé vált felkiáltójelet formázták meg.

Még ennél is aktívabb volt a pécsi Leöwey Klára Gimnázium, ahol a diákok döntő része csatlakozott az ülősztrájkhoz.

A pecsma.hu megkeresésére Tavi Johanna, a diákönkormányzat elnöke elmondta, hogy már egy hete eldöntötték, csatlakoznak az országos megmozduláshoz.

Kötelességünknek érezzük kiállni a tanáraink és a saját jövőnk mellett is

- idézte a lap Tavi Johannát.

Fotó: Pedagógusok Szakszervezete Facebook-oldala