2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -4o - -4o
Az ország 19 megyéjében
Angyalbatyuk
A december az adakozás időszaka – és szerencsére egyre többen részt is vesznek a külöböző ajándékgyűjtési akciókban. Pécsett és Baranya megyében is sok helyre elvihetjük a szeretetcsomagjainkat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról már a Frisshírek.hu is beszámolt, számos karitatív szervezet gyűjt adományokat, amelyeket a hátrányos helyzetű családok számára továbbítanak még a karácsonyi időszak előtt.

A Baranya Segít Program keretében idén is gyűjti a cipősdoboz adományokat a Baranya Megyei Önkormányzat. A főként tartós élelmiszereket, játékokat, ruhákat és egyéb ajándékokat várnak. A csomagokat az Ormánsági Fiatalokért Egyesülethez juttatják el, majd ők továbbítják az ajándékokat a helyi hátrányos helyzetű ormánsági gyermekeknek.

Szintén a rászoruló gyerekek számára indított karácsonyi cipősdoboz-akciót a Zsolnay Örökségkezelő NKft (ZSÖK) és a Pünkösdi Cigánymisszió, amely a Baranya megyei cigányság körében végzett egész éves karitatív szolgálatát ezzel az év végi nagy adománygyűjtéssel koronázza meg. December 15-ig várják a cipősdobozokat a Pécs Siklósi út 4. szám alá az Igazság Háza Gyülekezet épületébe keddenként, csütörtükönként és péntekenként 13 és 15 óra között, de akinek nincsen ideje gyűjtögetni, egy 3 ezer forintos felajánlásból a szervezők maguk összeállítanak egy cipősdobozt.

A Katolikus Karitász is ajándékgyűjtő akciót indított. Az Angyalbatyu névre keresztelt projekt december 16-ig tart, amelynek keretében jó állapotban lévő játékokat, apró ajándéktárgyakat, édességet, pipere holmikat várnak.

 Külön örömöt okozhatunk, ha a dobozba elhelyezünk valamilyen személyes üzenetet, jókívánságot, képeslapot vagy rajzot is

– hívják fel a figyelmet a szervezők.

On-line adományozással is adhatunk „angyalbatyut” a karitasz.hu oldalon. Ha pedig felhívjuk a 1356-os számot, hívásonként 500,- forinttal támogathatjuk a gyűjtést!

Aki Pécsett személyesen szeretné leadni az adományát, a Janus Pannonius utca 4. szám alá is elviheti, ahol december 12. és 16. között reggel 9-től délután 16 óráig Nagy Adventi Karitász vásárra kerül sor.  

A Máltai Szeretetszolgálat a Spar Magyarországgal közösen szervezi az idén a karácsonyi adománygyűjtő akcióját, amelynek keretén belül december 1-20.-a között adománykártyák vásárlásával támogathatjuk a rászoruló embertársainkat, és tehetjük szebbé számukra az idei karácsonyt is.

Baranya megyében az alábbi üzletekben van lehetőség adománykártyát vásárolni:

  • Kozármisleny, Spar, Vadvirág u. 1.
  • Pécs, Spar, Alkotmány út
  • Pécs, Interspar, Árkád
  • Pécs, Interspar, Siklósi út

 Adni Öröm! Tegyük szebbé együtt a rászoruló családok karácsonyát!

 

Fotó: Katolikus Karitász Facebook-oldala