2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Új frakció alakult Pécsett

Arató Klári, 2022. december 08. - 13:10
Új frakció alakult Pécsett
A ciklus közepén helyezkedésekkel, kilépésekkel, átigazolásokkal is találkozhatunk a pécsi városházán. Az év utolsó közgyűlésén képviselők egy kisebb csoportja váratlanul bejelentette: új frakciót hoznak létre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az érintett három képviselő eddig függetlenként tevékenykedett a pécsi közgyűlésben, ám nem így kezdődött a pályafutásuk, mindannyian valamely párt delegáltjaként indultak a legutóbbi önkormányzati választáson. Ez elmúlt két évben azonban mind a hármójuk esetében viharos kilépésről hallhattunk. Így Bognár Szilvia, illetve Hencsei Zsolt és Topán László tegnapig független képviselőként vett részt Pécs irányításában.

Tiszta kezek néven a mai napon új közgyűlési frakciót alakítottunk Pécsett. A nevünk új, az elveink a régiek: új politikai kultúra, átláthatóság, demokrácia...

- olvasható Bognár Szilvia közösségi média oldalán a frakció megalapításával kapcsolatban.

A hír meglepetésként érte a város közvéleményét, hiszen nem szivárgott ki előzetes szóbeszéd a politikusok szövetkezéséről.

A DK-s Bognár Szilvia politikai életútja mutat talán legnagyobb amplitúdót, hiszen a választást követően Péterffy Attila alpolgármesternek hívta maga mellé, ám hamarosan elváltak útjaik. Bognár a tavaszi országgyűlési választáson is indult, ahol – egy független jelölthöz képest – meglepően jó eredményt ért el.

Hencsei Zsolt még a Jobbik képviseletében lett a pécsi testület tagja, ám közvetlenül az április választások előtt otthagyta a pártját. Indoklásában belviszályra utaló megjegyzéseket tett, azóta szintén független képviselőként vesz részt a közgyűlés munkájában.  

Topán László, idén májusban lépett ki pártjából, a Momentumból, amely ezzel a lépéssel meg is szűnt önálló frakciónak lenni. Az azóta függetlenként tevékenykedő képviselő a városvezetésben tapasztalható belső feszültségekre, illetve pártja egyes tagjainak korrupciógyanús ügyeire utalva hozta meg döntését.

Bognár Szilvia így zárta bejegyzését a frakció megalakulásával kapcsolatban:

Akik maradtak a 2019-es ígéreteiknél és képviselői esküjüknél: Bognár Szilvia, Hencsei Zsolt, Topán László

Fotó: Bognár Szilvia Facebook-oldala