2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Tart még a „pécsi konzultáció”

Arató Klári, 2022. december 07. - 13:10
Tart még a „pécsi konzultáció”
Úgy tűnik, mintha megtetszett volna az egyébként ellenzéki pécsi városvezetésnek az agyonszapult nemzeti konzultáció „intézménye” – legalábbis a napokban egy újabb akciót indítottak útjára a városházán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Péterffy Attila, Pécs első embere szeret konzultálni, amire a helyi lakosok pozitívan is reagálnak, az idén már a többedik pécsi konzultációt indított el - ezúttal a szilveszteri tűzijátékkal kapcsolatban.

A polgármester közösségi média posztjában értesítette a pécsieket arról, hogy a helyi érdekű lakosságra bízza: legyen-e tűzijáték szilveszterkor, vagy ehelyett - megtakarítva az erre szánt összeget -, inkább tűzifa-vásárlással segítse az önkormányzat a rászorulókat.  

Tűzijáték vagy tűzifa? – ez itt a kérdés!

A témát szavazásra bocsátotta a polgármester, így a pécsiek dönthetnek, a voksokat egészen december 9-e éjfélig adhatjuk le a pecs.hu oldalon.

Van, aki úgy véli, hogy egy háborúval, gazdasági problémákkal, inflációval és megannyi nehézséggel terhelt időszakban éppen hogy szükség van városi tűzijátékra, arra, hogy kikapcsolódjanak az emberek

- írta posztjában Péterffy Attila.

Mások viszont úgy gondolják, hogy ilyen nehéz gazdasági és szociális helyzetben pazarlás volna nagyszabású városi tűzijátékot tartani. Az erre a célra fordított összegből ugyanis sokkal etikusabb lenne olyan pécsi családoknak tűzifát vásárolni, akiknek most minden segítségre szükségük van

- tette hozzá.

Döntsünk közösen! A szilveszteri tűzijáték megrendezéséről internetes szavazást indítunk. Így mi, pécsiek a lehető legszélesebb párbeszéd útján, együtt dönthetünk a szilveszteri tűzijáték megrendezéséről

- invitálta Pécs lakosságát a polgármester.

Egyelőre nem árulta el Péterffy a személyes álláspontját tűzijátékügyben, azonban emlékezhetünk az augusztus 20-i tűzijáték kérdése, amikoris az ország polgármesterei körében elsők között jelentette be, hogy Pécs nem költ erre a "mulatságra" - ami, ahogy erről a Frisshirek.hu be is számolt, ennek megfelelően el is maradt. 

Fotó: Advent Pécs Facebook-oldala