2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -7o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Karácsonyra hangolódás a Zsolnay Negyedben

frisshirek.hu, 2022. december 07. - 10:10
Karácsonyra hangolódás a Zsolnay Negyedben
Kulturális programban nem lesz hiány idén decemberben sem, a Zsolnay Negyedben rendgeteg izgalmas esemény vár minden érdeklődőt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egész napos, ingyenes karácsonyváró foglalkozással, a betlehemi csillagról szóló planetáriumi előadással vagy éppen a Zsolnay Shopba szóló karácsonyi akcióval hangolódhatunk az ünnepre a Zsolnay Negyedben - olvasható a szervező, Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) közleményében.

Karácsonyváró

Zenés köszöntő, mézeskalács díszítés, játszóház és karácsonyi díszkészítés várja az érdeklődőket december 10-én 10 órától a Zsolnay Negyed Herkules Műhelyében. Legkedvesebb téli dalaiból válogat Tamás Éva és Tóth Álmos az ünnepi készülődés jegyében. Lesz daltanulás, közös éneklés, tánc és hangszerekkel ismerkedés egy szeretetteli zeneóra keretében.

A betlehemi csillag nyomában

Az előadás a híressé vált eseményről szól, mely szerint a Napkeleti Bölcsek számára égi jelenség mutatta meg Jézus Krisztusnak születését Betlehemben. Teológusok, csillagászok, történészek kutatják napjainkban is a csillagászati jelenség valóságalapját. Vajon mi lehetett ez a jelenség? A planetárium időgépével felidézi az ókori égboltot, bemutatja az égitestek akkori állását és a ma ismert tudományos elméletek bizonyítékait.

A téli napfordulón feltárul a Zsolnay Mauzóleum titka

A legenda szerint a Zsolnay Mauzóleumban a téli napfordulón, amikor a Nap a zeniten áll, a beeső fény feltárja az eozin titkát. December 21-22-én idegenvezetők segítségével ismerhetik meg a látogatók a titkokat rejtő épületet és a páratlan fényjelenséget.  

Karácsonyi akció a legpécsibb ajándékra!

A Zsolnay Infopont & Shopban egész decemberben 15% kedvezmény jár a Zsolnay termékekre!

Vázák, tálak, étkészletek, ékszerek, eozin termékek és kézzel festett dísztárgyak közül válogathatnak az érdeklődők akciósan a Zsolnay Kulturális Negyed északi részén, a Kézműves Boltok Utcája végén található exkluzív üzletben. Nyitvatartás: keddtől vasárnapig 10.00-17.00 óra között!

Fotó: ZSÖK