2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Hónak hó, de az igazira még várni kell

Arató Klári, 2022. december 02. - 18:01
Hónak hó, de az igazira még várni kell
Ma délelőtt egy rövid időre megízlelhettük a telet, ugyanis Baranya megye magasabban fekvő részein, mint például a Mecsekben, havazott - de ez csak egy szerény kezdet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Bár „porcukorral” megszórta a tél a baranyai hegyeket reggel, a városokban csak eső esett. A hőmérséklet is emelkedett a nap folyamán, úgyhogy ebből a kis hóból sajnos nem marad semmi. A kirándulók – ha sietnek – még 1-2 centi fehérségen sétálhatnak a Mecsekben.

A meteomecsek.hu információi szerint még várni kell az igazi hóra – már péntek este elvonul Baranya megye felől a havat is hozó mediterrán ciklon, helyette pedig borult, szürke idő várható jelentősebb fagy nélkül.

Szombat reggelre többfelé képződik köd, hűvös lesz, 2 és 4 fok között alakul a hőmérséklet. Délelőtt szakadozni kezd a köd és a felhőzet is tisztul, sőt kevés napsütés várható – ám délután ismét eleredhet az eső és megélénkülhet a keleti szél – írta a meteomecsek.hu.

Vasárnap is tart a nedves őszies idő, szitálással, ismétlődő esővel, előreláthatóan estétől megszűnik a csapadék.

A szakemberek szerint egyelőre tehát nem látszik jelen annak, hogy komolyabb havazás érkezzen Baranya megye területére.

Fotó: meteomecsek.hu Facebook oldala