2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Pécs: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncertek a pécsi Adventen

frisshirek.hu, 2022. november 30. - 19:50
Fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncertek a pécsi Adventen
Pécsett a Dzsámi látványos fényfestése koronázza meg a XI. Adventi Kézműves és Mesevásárt november 25. és december 24. között. A meghitt koncertek, mesék, programok mellett vadonatúj 3D-s karácsonyi fotóelemek és az adventi vásár több mint félszáz kitelepülője gondoskodik az ünnepi hangulatról.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A pécsi XI. pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár nemcsak önmagában a látványával és a sok tetszetős portékával okozhat örömöt a látogatóknak, hanem a rengeteg kulturális programjával is   

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) szervezésében minden pénteken, szombaton és vasárnap karácsonyváró koncertek segítenek az ünnepre hangolódásban – írta a ZSÖK a Frisshireknek eljuttatott közleményében.

Fellép többek között a Szűcs Gabi Quartet, a Szőke Niki Quartet, Tamás Éva és barátai, Csemer Boglárka (Boggie), a Four Fathers és a Fool Moon acapella együttes.

Néhány ízelítő a gazdag programból:

  • A Mesekuckóban pécsi színészek – Bogárdi Aliz, Matta Lóri, Stenczer Béla, Köles Ferenc, Herczeg Adrienn, Czéh Dániel, valamint a pécsi meseíró, Czirják Erika – olvassa fel kedvenc adventi meséit minden hétvégén.
  • Szombatonként a Pécsi Nemzeti Színház erkélykoncertjeit élvezheti a közönség, december 2-án pedig a Művészetek és Irodalom Házában feltárul az adventi verskalendárium.
  • December 6-án a Mikulás tesz látogatást az adventi vásárban, míg december 18-án bárki csatlakozhat az Adventi felvonuláshoz. A Mária és József szálláskeresését megelevenítő menet 15.30-kor indul a Magtártól a Széchenyi térig.
  • Szombatonként az ökumené jegyében más-más felekezet képviselőjével zajlik a központi adventi koszorú gyertyagyújtása a Széchenyi téren.
  • Hétfőtől csütörtökig a Rotary Club Pécs szervezésében diákokból álló művészeti csoportok produkciója színesíti a vásárt.
  • A Dzsámi animált, ünnepi fényfestéséről idén is LaLuz Visual Studio gondoskodik, míg hétvégente az Adventi Épületfestő Gyerekrajz Pályázat legszebb alkotásai láthatók a homlokzaton.

Újdonság a Kossuth térre érkező 4 db, hatalmas, 3 dimenziós ünnepi fotóelem. A szelfi mackó garantáltan a gyerekek kedvence lesz, a rénszarvasszánba pedig a felnőttek is nyugodtan beülhetnek, hogy egy kicsit elrepüljenek a varázslat birodalmába. Emellett egy léghajó és egy óriási ajándékdoboz várja a fotózkodni vágyókat a Biokom NKft. jóvoltából.   

Fotó: ZSÖK