2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Eszem-iszom a pécsi adventi buliban

Arató Klári, 2022. november 30. - 10:10
Eszem-iszom a pécsi adventi buliban
Már most, a Pécsi Adventi vásár első napjaiban is tömegek sétálnak a feldíszített Széchenyi téren, ahol a kézműves termékek mellett sok finomság is várja a kilátogatókat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az idei adventi vásáron nem látszik a spórolás jele: minden csillog-villog, színes fénysorok díszítik az egész főteret Pécsett, de az idén a Kossuth tér is különleges helyszínnek számít.

A pavilonokban magas minőségű kézműves termékek sorakoznak, fafaragásoktól, a saját készítésű táskákon, kerámiákon, házi szappanokon keresztül a csokoládékölteményekig  - és még sokáig sorolhatnánk.

Az ajándékok vásárlása mellett különösen jól esik ezeken a hideg napokon valami finom és meleg étel és ital. A forróborok most is elérhetők, sőt válogathatunk vörös, fehér, áfonyás, aszalt szilvás bor közül is. Két deciliter ezekből 800, 3 dl pedig 1.200 Ft-ba kerül. De a sült gesztenye illata is nagyon csábító, egy kisebb adagot megkaphatunk 700 forintért, a nagyobbért a dupláját, 1.400 forintot kell fizetnünk.

Aki megéhezik a nagy forgatagban, lángossal is csillapíthatja az étvágyát, a sima variáció 900 Ft-ba kerül, de ha tejfölt is kérünk rá, már 1.100 forintot kell adnunk érte, a turbó változat pedig (teljföl+sajt együtt) bizony 1.500 Ft-ba kerül.

Desszertnek való is kínálkozik, az egyik pavilonban erdélyi kürtöskalácsot kínálnak – melynek illata már messziről érezhető. Itt 2 ezer forintba kerül egy finomság, több variáció közül is választhatunk, többi között diósat vagy fahéjasat is.  

Az adventi vásár azonban nemcsak a vásárlásról szól, hiszen sok érdekes programot is beterveztek a szervezők, melyekről itt tájékozódhatunk.

Fotók: Advent Pécs Facebook-oldala