2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Pécs: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Vádat emeltek a férfi ellen, aki egy budapesti kórházban gázriasztóval rontott egy orvosra - videóval

frisshirek.hu | 2022. november 24. - 16:11
Vádat emeltek a férfi ellen, aki egy budapesti kórházban gázriasztóval rontott egy orvosra - videóval
Egy idén júliusi kórházi incidens miatt emelt vádat az ügyészség, amely alkalmával bár nem sérült meg senki, mégis letöltendő börtönbüntetés várhat a támadóra.

Az illetékes kerületi ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfival szemben, aki idén nyáron az egyik budapesti kórházban ittasan, gázriasztó fegyverrel támadt rá egy osztályvezető orvosra - adta közre a vádhatóság csütörtöki tájékoztatását a Népszava. Július 23-án kora délután egy erősen ittas állapotó férfi kereste fel az egyik budapesti kórházat, ahol összeszólalkozott az egyik osztályvezető orvossal.

Az ok az volt, hogy szerinte hozzátartozója nem kapott kellő ellátást.

A vita odáig fajult, hogy a 48 férfi elővett egy gázriasztó fegyvert, amelyet az orvosra szegezett, és azzal is megfenyegette, hogy lelövi.

Az orvos ijedtségét fokozhatta, hogy ez az eszköz hasonlított egy működőképes lőfegyverre. Az orvos és a fegyveres ezt követően dulakodott, és az osztályvezető megpróbálta kicsavarni a férfi kezéből a fegyvert, és végül sikerült a földre vinni az illuminált támadót.

A dulakodás során a fegyver elsült, de nem okozott sérülést.

A földre került 48 férfi eszméletét vesztette, erre az orvos visszalépett saját szerepébe, és a helyszínre érkező ápolóval ellátták a támadót, majd értesítették a hatóságot.

Fegyveresen elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg a 48 éves férfit az ügyészség, és ellene letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt. Továbbá - mivel nem ez volt az első esete a támadónak a hatóságokkal - a hatóság arra is kérte, hogy egy más felfüggesztett 10 hónapos börtönbüntetés végrehajtását is rendeljen el a bíróság.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: MTI / Vasvári Tamás