2024.04.16., kedd - Csongor
Pécs: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Nem elég a csendes tüntetés, drámaibb nyomást kell gyakorolni a kormányra - hangzott el Zalaegerszegen - videóval

Kovács Tamara | 2022. november 18. - 09:16
Nem elég a csendes tüntetés, drámaibb nyomást kell gyakorolni a kormányra - hangzott el Zalaegerszegen - videóval
A pedagógus szakszervezetek november 18-ára hirdettek újabb egységes sztrájknapot, amely országos élőlánccal indul ma, péntek reggel. Az időpont Zalaegerszegen 7:00-8:00-ig volt meghirdetve a Kossuth Lajos utcára, sajnos több tiltakozó csak az esemény végére, azaz nyolc óra körül érkezett a helyszínre. Mint a Frisshirek.hu megtudta az időpont módosult, a késve érkezők nem informálódtak az országos háromnegyed nyolcas kezdést vették alapul.

Nem volt elég a létszám ahhoz, hogy a zalaegerszegi élőlánc körbeérje a Kosssuth Lajos utcát, akár az egész belvárost, mint legutóbb. Ám ahhoz igen, hogy az esős, ködös időben a Városháza előtti téren a közel kétszáz fős csoport látványosan megnyilvánuljon az országos eseményhez kapcsolódva. Szülők, civilek, diákok, pedagógusok,nagyszülők, szinpatizánsok akik már hónapok óta küzdenek a változásért. Mindez nem azt jelenti, hogy "csak" ennyi ember látná úgy, hogy tenni kell, lépni kell.

Az egyik résztvevő, Torday Renátó érzései szerint: pontosan az a kormány célja, hogy kiölje a lelkesedést a tiltakozókból, akik előszőr még nagy lendülettel mennek az élőláncra, fáklyás felvonulásra, majd miután érdemben semmi nem változik csak megy a porhintés, szép lassan megunják a tüntetősdit. Megy a fárasztás mint a horgászatban.

A klasszikus sztrájkokra egyre inkább rálegyint a kormány, drasztikusabb, radikálisabb, ámde erőszakmentes lépésekre van szükség a nyomásgyakorláshoz. Mindenki összefogására. Mondjuk mi lenne ha a tanárok egyszer csak nem mennének be tanítani, ennyi tanárt nem lehetne egyszere kirúgni?! - teszi fel az elgondolkodtató kérdést. Egyet kell megjegyezni, a pedagógusok és  diákok nem a kormány ellen küzdenek, hanem magukért.

Fotók: Frisshirek.hu