2023.03.31., péntek - Zalán
Pécs: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Fáklyás felvonulás lesz Pécsett

Arató Klári, 2022. november 16. - 11:45
Fáklyás felvonulás lesz Pécsett
Újra nagyszabású megmozdulásra készülnek a pedagógusok csütörtökön, az országos szervezés keretében közel 70 pécsi oktatási intézmény jelezte részvételi szándékát.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

November 17-én, csütörtökön Pécs belvárosa a pedagógusoké lesz, legalábbis a demonstráló iskolák, illetve a diákok és a szülők várható létszámát tekintve. A „Városok közötti összefogás az oktatásért!” nevű megmozdulásra mintegy 70 pécsi oktatási intézmény – bölcsőde, általános és középiskola – jelezte a részvételét, de a diákok eddigi aktivitását is figyelembe véve, jelentős tömegre lehet számítani írták a szervezők.

A demonstráció azonban nem fogja érinteni a városi közlekedést, hiszen a szervezők – talán emiatt is – a belvárosi terekre és sétáló utcákra hívják a résztvevőket.

A megmozdulás 17 órakor kezdete 3 különböző pécsi helyszínen: a Barbakán, a Búza, illetve a Kossuth téren. A szervezők felosztották a jelentkező iskolákat, így egy-egy helyszínen 20-25 oktatási intézmény képviselői gyülekeznek majd, hozzájuk csatlakozhat bárki – legyen diák vagy szülő –, de a szervezők várják azokat a szimpatizánsokat is, akik támogatják a pedagógusok törekvéseit.

A fáklyás vonulás 17:30-kor indul el a 3 helyszínről a Széchenyi térre.

Programterv:

  • 17:00-17:30 – gyülekező és ráhangolódó játékok a tereken: Barbakán, Búza tér, Kossuth tér,
  • 17:30-17:45 – fáklyás vonulás a Széchenyi térre,
  • 17:45-18:15 – az összefogás fáklyájának meggyújtása, a 9 pont melletti egyidejű kiállás az együttműködő városokban.

A megmozdulás célja, hogy az oktatásban dolgozók és a szimpatizánsok együtt fejezzék ki az oktatást érintő 9 pontos követeléseiket.

A szervezők ismételten arra kérik a résztvevőket, hogy mellőzzék a pártpolitikai és egyéb közösségek jelvényeit.

Fotó: ADOM Diákmozgalom Facebook-oldala