2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Pécs: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Veszélyben a hódmezővásárhelyi állatvédők működése - az örökbefogadás lenne nagyon jó

frisshirek.hu | 2022. augusztus 26. - 20:51
Veszélyben a hódmezővásárhelyi állatvédők működése - az örökbefogadás lenne nagyon jó
Kifejezetten aktív munkát végez a mindennapokban a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete, ám most veszélyben a működésük, erről Balogh Ernő, a szervezet elnöke beszélt a frisshirek.hu-nak.

Mint mondta, ők sem tudják, hogy alakulnak a rezsidíjak majd telephelyükön, ugyanis villannyal fűtik a cicalakot, és 40-50 ezer forintról, akár 100-150 ezer forintra is megugorhatnak ezen költségeik. 

Ráadásul már vagy fél éve nem fogadnak örökbe. Elsősorban cicákról van szó. 18 cica és 5 kutya vár gazdára náluk, a kezelésükben működő Vásárhelyi Állatvédelmi és Szabadidős Központban. A pandémia alatt megugrott az örökbefogadások száma, de mostanában már csak az érdeklődésig jutnak el. Van náluk egy alap szűrő, 10.000 Ft-ot kell kifizetni, amivel azt is bizonyítja a jövendő gazdi, hogy elvinné állatorvoshoz is szükség esetén. Balogh Ernő elmondta, voltak már ebből rossz tapasztalataik. 

Cserében gondozott, oltott, és sok esetben felelősen ivartalanított állatokat kapnak az örökbefogadók.

Balogh Ernő elmondta azt is, gondolkodnak már feladáson, de az lenne a legutolsó megoldás, amennyiben nem jön semmilyen segítség a jövőben és az adó 1százalékoos felajánlás sem fogja elérni az eddigi, sőt egy kicsivel magasabb szintet. Az örökbefogadással kapcsolatban bővebb információt az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen kaphatnak az érdeklődők, az ország bármely részéről.

Kép: 18 cica vár jelenleg gazdára; Fotó: Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete